Help

Op de website BijbelsDigitaal.nl worden diverse oude gedrukte bijbels digitaal ontsloten. Dit gebeurt in de meeste gevallen d.m.v. scanafbeeldingen en een transcriptie.

In het menu aan de linkerkant (of in het overzicht op de homepage) kunt u een bijbel selecteren. U komt dan op een pagina met algemene informatie over de bijbel in kwestie. Vanaf deze pagina kunt u naar de bijbel in kwestie gaan (b.v. met de link Ga naar... »).

Bij de Mortierbijbel kunt u twee selecties van afbeeldingen uit deze prentbijbel bekijken. Bij andere bijbels komt u op een pagina waar u scanafbeeldingen en/of digitale tekst kunt bekijken. Via de keuzevelden bovenaan kunt u uw keuze maken en aanpassen/verfijnen.

In het veld ‘Optie’ kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden/functies:

  • Scanafbeelding weergeven
  • Scanafbeelding + transcriptie weergeven
  • Bijbeltekst vergelijken tussen bijbels
  • Bijbeltekst doorzoeken

Met de eerste twee opties kunt u pagina’s uit een bijbel bekijken, al dan niet met een transcriptie erbij. Behalve de verdere keuzevelden bovenaan kunt u ook de links « Vorige pagina en Volgende pagina » gebruiken, en zo door een bijbel ‘bladeren’.

De andere twee opties zijn bedoeld om de bijbeltekst van een bijbel (zonder kanttekeningen, inleidingen e.d.) te vergelijken met andere bijbels, of te doorzoeken aan de hand van een zoekterm. Deze opties zijn tijdelijk niet beschikbaar.